70 éve nem eszik az indiai jógi

"1940-ben evett és ivott utoljára, azóta a levegőből táplálkozik, és egy istennő táplálja a életelixírrel, így nincs szüksége élelemre - állítja a 82 éves indiai Prahlad Jani, akit a helyiek szent emberként, sadhuként tisztelnek."

"A vizsgálatokat vezető orvos, Dr G. Ilavazhagan szerint ha sikerül rájönniük, hogyan képes táplálék nélkül élni a jógi, az forradalmasíthatja az orvostudományt." - írja az Index. A Telegraph szerint (erre hivatkozik ai Index) viszont Ilavazhagan azt mondta: "Ha beigazolódik a jógi állítása, az forradalmasíthatja az orvostudományt.". Úgy tűnik az Index fordítója a 70 éves éhezés kérdését tényként már el is fogadta.

Reméljük, hogy Dr. G. Ilavazzhagan mellett van valaki, aki nem orvos, de jó megfigyelő (mondjuk egy bűvész) - mivel sokkal valószínűbb, hogy csalásról van szó, semmint hogy minden eddigi fizikai, biológiai tudásunk hamis lenne. Meglepő, hogy hét évvel ezelőtt ugyanitt tartottunk. Akkor is bevette a dolgot a BBC-től kezdve a CNN-en keresztül a Spiegel is. 10 napig figyelték az öregurat. Mi ez a 70 évhez képest!

A Szkeptikus Szótár szerint hasonló esetekben mindig beigazolódott, hogy a csodálatos koplaló csak-csak szemezgetett valamicskét időnként. Mások nem, de azok viszont a halál szélén feladták a tesztet. Persze a hívők mondhatják, hogy az ilyen dolgokat nem lehet tesztelni, mert a redukcionista tesztkörülmények közt a jógik nem tudnak eléggé koncentrálni.

Forrás: Index