Fogadjunk, hogy nem a kóma alatt tanult meg németül a lány!

"Kómában tanult meg németül a horvát kamaszlány - Folyékonyan beszél németül, anyanyelvén viszont elfelejtett az a lány, aki 24 órán át feküdt kómában egy spliti kórházban." - írják a hírcsatornák mindenhol. Többen idézik a horvát szakértő nyilatkozatát, miszerint ilyesmi a múltban is előfordult, sőt olyanok is voltak, hogy valaki holt nyelven kezdett beszélni. Ismert sztori - eddig még mindig kiderült, hogy sántit a történet valahol.

"Éppen csak megkezdte németnyelv-óráit az a 13 éves horvát iskolás, aki kómából felébredve hirtelen németül kezdett beszélni. Horvátul viszont képtelen kommunikálni."

Ja, szóval azért volt valami német alapja a leányzónak! Nem tartom lehetetlennek, hogy az ébredés után tényleg - esetleg csak időlegesen - nem szólal meg anyanyelvén, németül viszont igen. Ebben a szituációban még egy kezdő német karattyolás is hatalmas öröm lehet a szülőknek és orvosoknak, akik könnyen túlbecsülhetik a lány német képességeit. Minden bizonnyal semmi olyat nem tud, amit nem tanult volna!

"Csodálatos az emberi agy" - írják a megjegyzések. Ez igaz, csak nem úgy, ahogy gondolják. Az ilyen sérülésekből nagyon sokat tanul a tudomány.

Kómában tanult meg németül a horvát kamaszlány