Az amerikai hadsereg igazi titka az ufókról

Az összeesküvéselméleteket persze semmi se cáfolhatja meg, hiszen a cáfolat éppenhogy igazolást jelent az összeesküvésre, de azért egyre több szempontból megvizsgálhatunk néhány ilyen ügyet. A katonaságok, a kormányzatok természetesen titkolóznak, sőt sokszor sokkal inkább titkolóznak, mint amire valószínűleg szükség lenne. Néha éppenséggel nekik se jön rosszul egy összeesküvéselmélet.

 

A nevadai sivatagban lévő úgynevezett 51-es körzet szintén az összeesküvéselméletek - nevezetesen az ufókonspirációk - gyakori tárgya. Ezek szerint ide szállították a megtalált idegen űrhajók űrhajósok maradványait, és az abból tanult technológiákat felhasználva jutott el az emberiség a számítógépcsipekig és hasonló technológiai vívmányokig.

Mára a katonai információk egy részének titkosságát feloldották, és a hetvenegynéhány éves area 51-es körzeti veteránok már szabadon beszélhetnek, hogy mit láttak és mit nem. Látták például a sebességvilágrekorder (Mach 3.35+) A-12 Arkangyal szuperszónikus repülőgép kifejlesztését és tesztelését. Ebből fejlesztették ki később az YF-12A és SR-71 Blackbird elfogó vadászgépeket. A katonaságnak minden indoka megvolt a titkolózásra.

A roswelli esethez hasonlóan úgy tűnik itt is a hatóságok nemhogy elnyomták volna az úfós történeteket, hanem inkább táplálták azokat. Egy 51-e körzeti veterán véleménye szerint az ufóhíresztelések kapóra jöttek a hadseregnek, hogy eltereljék a figyelmet a valódi munkálatokról.

Persze lehet, hogy ez is az összeesküvés része...

Forrás: The Seattle Times