Szabad egészségvédelmi zónákat!

Mike Adams, a NaturalNews.com kereskedelmi lánc - esetleg életmódbiznisz - vezetője éles kirohanásokkal kritizálja az amerikai elnök frissen elfogadott egyészségügyi programját. Kritikájával itt érdemben nem tudunk foglalkozni, ámde különlegesen érdekesnek tartjuk azt, amit az általa csak ObamaCare-ként aposztrofált megoldás helyett ajánl.

Elképzelését mi kommentálás nélkül közöljük. Akit a szkeptikus értékelés érdekel, az forduljon a Respectful Insolence cikkéhez!

"Íme, ahogy működne! Csak annyiból áll, hogy egyetlen állam - mondjuk Oregon, Washington, Arizona vagy Hawaii - 'szabad egészségügyi zónaként' deklarálja magát. Ez az állam engedélyezné, hogy a Komplementer és Alternatív Medicina (CAM) módszereit alkalmazó gyógyítók kezelhessenek komoly betegségeket, beleértve a rákot, cukorbetegséget, szívproblémákat és egyebeket. Megengedné, hogy a hagyományos kínai orvoslás, a naturopátia, kiropraktika és egyéb területek jól képzett gyakorlói táplálkozási terápiákat ajánlhassanak komoly betegségek megelőzése és kezelése céljából. Ezzel együtt engedélyezné, hogy az étrend kiegészítőket gyártó cégek feltüntethessék az igazságot szereik terápiás hatékonyságáról közvetlen a termékek csomagolásán azért, hogy a viszonteladóknál ebben az államban ilyen termékeket vásárlók reális döntést tudjanak hozni arról, hogy például a D vitamin hogyan tudja megelőzni a rák kialakulását. Ha csak egyetlen állam meghozná ezt a döntést, egy csapásra Észak-Amerika természetes életmódközpontjává válna és a páciensek, valamint a gyógyítók áramlanának oda az egész kontinensről, hogy megtapasztalják - a természetes gyógymódok tényleg működnek."

(magyarázat: világ nagy részén - így az USA-ban is - az étrendkiegészítő, táplálékkiegészítő minősítéssel forgalmazott termékek csomagolásán, információs anyagain nem szabad gyógyhatást, betegség megelőző hatást feltüntetni. Ilyen úgynevezett orvosi indikációt csak a hatékonyságot és biztonságot klinikai tesztekkel igazolt, gyógyszerként regisztrált termékek esetében szabad megjelölni)

Forrás: NaturalNews.com illetve videón TheHealthRanger