Közös ellenségünk a vízkő leküzdve - magyar találmány

Épp eléggé zavarba hoztak már a mágneses vízkőmentesítő kütyük, erre most ráakadtam egy elektromos verzióra. Ezt a készüléket is a bejövő fő vízvezetékcsőre kell felszerelni; innentől kezdve a vízkőnek annyi az egész rendszerben.

A főoldalon megtekinthető marketing video anyag ötödik percétől láthatjuk, hogy hogyan is kell üzembe helyezni a szerkezetet. A készüléket persze felcsavarozzuk a falra nem túl messze egy 220V-os aljzattól. A kütyüből kilógó két vezetéket ezek után egymástól 12 centiméterre, ellentétes irányban feltekerjük a vízvezetékcsőre. Megdöbbenésemre azonban a két vezeték végét nem kell összekötni, hanem szépen egyenként le kell szigetelni és rögzíteni. A hasonló külföldi készülék esetében úgy tűnik, hogy legalább egy valódi zárt tekercset kell létrehozni.

A készülék feltételezett működési mechanizmusa a következő:

"Az irányított impulzív elektromos (2,5 KH) erőtér a dipól vízmolekulák véletlenszerű elrendezését megváltoztatja úgy hogy azok polarizálódnak, csökken az elektronpályák mérete, a hidrogénatomok közelebb húzódnak az oxigénatomhoz. két pozitív töltésű hidrogénatom a negatív töltésű oxigén takarására törekedik, így egy lineáris konfiguráció jön létre, ezáltal a vízmolekula negatívtöltését pozitívvá változtatja. Ez az átrendeződés csökkenti a hidrogénkötések hosszát, valamint szögét, és a hópihe formájú karbonátmolekulák hasáb formára rendeződnek. Az így kialakult pozitív töltésű lineáris vízmolekuláknak szétfeszítő hatásuk van, ugyanis elektronokat von el a már lerakodott mészkőkristályokból, valamint hidratálják a lerakódott ásványi sókat (és az üledékeket), azaz a karbonátmolekulák közötti kötések felszakításával folyamatosan feloldódik a vízkő."

Hogyan lehetne még a kütyü hitelességét emelni? Hát például írjuk be, hogy a vízkőről bemutatott felvételek a Budapesti Műszaki Egyetemen készültek. Ugyan a  BME-n minden valószínűség szerint nem is tudták, hogy mihez lesznek felhasználva a képek, de a név jól jön a weboldalon.

 

Az irányított impulzív elektromos (2,5 KH) erőtér a dipól vízmolekulák véletlenszerű elrendezését megváltoztatja úgy hogy azok polarizálódnak, csökken az elektronpályák mérete, a hidrogénatomok közelebb húzódnak az oxigénatomhoz. két pozitív töltésű hidrogénatom a negatív töltésű oxigén takarására törekedik, így egy lineáris konfiguráció jön létre, ezáltal a vízmolekula negatívtöltését pozitívvá változtatja.
Ez az átrendeződés csökkenti a hidrogénkötések hosszát, valamint szögét, és a hópihe formájú karbonátmolekulák hasáb formára rendeződnek. Az így kialakult pozitív töltésű lineáris vízmolekuláknak szétfeszítő hatásuk van,
ugyanis elektronokat von el a már lerakodott mészkőkristályokból, valamint hidratálják a lerakódott ásványi sókat (és az üledékeket), azaz a karbonátmolekulák közötti kötések felszakításával folyamatosan feloldódik a vízkő.