Az Új Biológia - a savasodás minden betegség oka

Amikor Ön ezt a hírt olvassa, akkor már sajnálatosan lekésett arról, hogy találkozhasson minden betegség legyőzőjével, akinek teljes titulusa: Robert O. Young, M.S., D.Sc., Ph.D. A "világhírű sejtbiológus, a nagysikerű pH Csoda könyvek szerzője, új könyvében, amely pH Csoda a cukorbetegségre címmel jelent meg, lerántja a leplet a cukorbetegség okairól, és az I-es és a II-es típusú cukorbetegségből való teljes meggyógyulásra egy könnyen követhető programot kínál."

Young, aki valamilyen alternatív világban lehet világhírű sejtbiológus, és aki a QuackWatch weboldal szerint némely rövidítését is praktikusan "diplomagyáraktól" vette, azt állítja, hogy a rák folyékony sav, a vírusok molekuláris savak. A ma Budapesten tartott nagy előadásán a cukorbetegségről beszélt, amit szerinte szintén a vér savasodása okoz.

Ez az elmélet, az Új Biológia, emely szerint tehát minden baj oka a vér elsavasodása. Ha így van akkor azonban...

"Ha csak egyetlen betegség van, akkor arra egyetlen kezelés létezik, az pedig nem más, mint a test lúgosítása, energizálása. Már Magyarországon is kaphatók Dr. Robert O. Young kutatásai alapján kifejlesztett Innerlight lúgosító termékek. E termékek fogyasztása nem igényel speciális diétát, a meglévő táplálkozási szokásai mellett is sikeresen alkalmazhatók."

Óvakodj az olyanoktól, akik olyan csodaszert ajánlanak, amely minden baj megoldója! Ezek a szerek általában könnyű megoldást kínálnak: még diétázni se kell - pláne nem mérgező gyógyszereket szedni!

A Gazdasági Versenyhivatal több alkalommal felhívta a következőkre a figyelmet:

"A GVH álláspontja szerint gyógyhatást csak kivételes esetben tulajdonítható élelmiszereknek vagy étrend kiegészítőknek. Az adott terméknek csak abban az esetben lehet gyógyhatást tulajdonítani, ha ezt a tulajdonságát tudományos ismeretek alátámasztják, a szóban forgó terméket pedig az arra illetékes hatóságok megvizsgálják. Ezeket az állításokat mindenben alátámasztó bizonyítékokat már a hirdetések közzététele előtt be kell szerezniük a reklámokat közzétevőknek. Nem tekinthetők bizonyítéknak a termékkel kapcsolatos pozitív terméktapasztalatok, a betegektől és kezelőorvosaiktól származó vélemények. Az emberi szervezetre esetleg valamilyen kedvező hatás szintén nem azonosítható a gyógyhatással. A gyógyhatás igazolásához alapos, a termék minden szervezetre gyakorolt hatására és mellékhatására kiterjedő kísérletsorozatot kell végezni, a készítményt laboratóriumi körülmények között kell tesztelni. Ezt követően az eredményeket az orvostudomány képviselőinek kell elemezni, és arról ekként megalapozottan szakvéleményt adni."

Forrás: PH Csoda Életmód Központ