Ufót láttak Kiskunfélegyházán

Egy Katalin nevű hölgy beszámolója szerint szerda este fél, egy méter átmérőjű narancssárga-vörös gömb zuhant le az égből függőlegesen Kiskunfélegyházán a Csanyi úton. A földbe csapódott tárgy után se füstöt, se fénycsóvát nem láttak. Katalin és barátnője sokáig keresték a becsapódás helyét, de nem találták. "Szakértők" szerint ez egy gömbvillám lehetett.

Kíváncsiak vagyunk, hogy kik lehetnek azok a szakértők, akik ilyen felületes beszámoló alapján simán be tudják sorolni a jelenséget egy olyan kategóriába, amelynek még pontos meghatározását is nehéz megadni. Mindenesetre az általános gömbvillám leírásoknak egyáltalán nem felel meg Katalinék észlelése. Az általában lassan, zegzugosan mozog (lásd: matató ménkű).

Az ilyen pongyola szakértői vélemények miatt van az, hogy lehetetlenség tudományos értelemben beszélni a gömbvillámról. Ahhoz sokkal jobban kellene tartanunk magunkat a saját magunk által felállított definíciókhoz. Ha minden laikus által látott ismeretlen fényjelenségre ráhúzzuk a nevet, akkor azzal gyakorlatilag értelmezhetetlenné tesszük a dolgot.

Akkor már jobb, ha beismerjük, hogy Katalinék számára ez ufó volt - azonosítatlan repülő tárgy.

Forrás: BAON